Weekendtur i Helnæsbugten

290820 helnaesfyr 2

Sikke en fin tur, 9 roere havde lørdag-søndag - trods: start fredag eftermiddag udsat på grund af melding om torden og lynild, lørdag morgen kl.7, klar til start - friske byger over bæltet og udsættelse igen - MEN 8:30 kom vi afsted mod syd. Fint rovejr, skyet og ingen regn. Pause ved Agernæs Havn, beslutning om at ro rundt om Helnæs - så videre mod fyret i dejligt vejr. Det blæste op, og vi fik lige 1-1½t i lidt modvind og modsø, men skønt frokosthvil ved Fiskerhusene.

290820 illum

Besøg på Illumø, kaffe og kage - og minsandten en sælunge på en sten lige ud for, hvor vi sad - naturen overgår alt!

290820 sl

Besøg hos Bodil og Jan fra Faaborg Roklub i Falsled, og så landing på Falsled Strand Camping. Aftensmad på café Vandkanten - og ret trætte roere, der gik tidligt i seng uden de store armbevægelser. 36 km lørdagsroning.

Søndag morgen det skønneste vejr, afgang ca.9:30 i blankt vand.

300820 bdpakning

Rundt i bugten mod syd og øst, ispause på Løgismose Campingplads, videre mod dæmningen og en overbæring, hvor nordenvinden var taget noget til.

300820 stillevand

Frokost i Agernæs, mod nord og i læ af Sønderby Bjerge. Den sidste strækning i jævn nordvestlig vind gav lige noget at arbejde med - men det gik. 30km om søndagen. Pakke ud, vaske, rydde op - og AHH landgangsøl og badetur. Hold øje med turopslag og hold dig ikke tilbage for at deltage.