Rotur i Grækenland

Efter mere end et års planlægning drog 10 aktive og 3 passive medlemmer af Assens og Tolo Roklub endelig afsted med fly fra Kastrup lørdag d.5.5.

En uges roning, ferie og indtryk ventede os med udgandspunkt i den lille ferieby Tolo på Pelopennes. Vi fik alle forventninger opfyldt: Roning på azurblåt hav, godt selskab, klippeøer og smukke kyster med høje bjerge, havnetavernaer med lækker mad, varmt badevand....der var så mange fine oplevelser. Stille, blankt vand hver morgen og aften, midt på dagen lidt skiftende vejr.

tolo 090518 2

tolo 090518

Vi boede lige i vandkanten, bådene lå for svaj lige udenfor vores lille hyggelige hotel, og vi delte oplevelser med to andre danske roklubber, som var her samtidigt med os.

tolo080518

Vi var på vandet alle 7 mulige rodage, og havde ture på fra 15 op til 41km om dagen. Et par dage tog Ebbe en kajak, nogle dage var én roer på land. Vi havde 3x 2 årers robåde, og mulighed for én kajak ekstra. Klippesiderne var nogle steder meget bratte og høje, og vanddybden op til 60-70m!

tolo ebbekajak

Ofte blæste det op ved 13-14 tiden, nogle dage med tordenbyger, og så kunne vi spise lækker frokost i vandkanten på hotellet, eller tage en udflugt, så vi også fik set oldtidsminder fra 2000-3000 år tilbage, bl.a. det store amfiteater i Epidauros og nabobyen Nafplion.

epidauros 1

tolo nafplion

Hotelværten hjalp med det vi spurgte om, og serverede overdådige aftensmåltider...så alt var SÅ godt.

Lørdag d.12.5 gik turen hjem for hele flokken med et par turistbesøg på hjemvejen: Oldtidsanlægget Mykene og Korinthkanalen

tolo120518