Turberetning - Løvfaldstur Gudenåen

Igen i år var vi så heldige, at få tilbudt 8 pladser på løvfaldstur med Fåborg Roklub weekenden 11-13 oktober

Vi var ret heldige med vejret - og træerne havde gjort deres bedste for at gløde og lyse med røde, gule, orange og grønne blade i mange nuancer.

17 roere mødtes i Silkeborg roklub fredag aften med mad og bagage i rigelige mængder - det er utroligt, hvad der skal til...

Godt brød, pølse og ost + vin, vand og øl, glade gensyn og livlige diskussioner for nogle til langt ud på natten - men 7.55 lørdag var der morgenmad med de bedste blødkogte æg og hjemmebagt morgenbrød + diverse. Tørvejr, skyet og vel ca. 12-13 grader. Let til jævn vind fra sydøst og øst og en masse roere, der ville afsted samtidigt med os - jeg tror, at i alt 8 både gik afsted. Vi var 4 4-årers og 1 2-årers. Aftale om første stop ved Sejst - Skyttehuset. Vi bliver aldrig klogere! Igen i år en meget uvenlig modtagelse - vi blev smidt væk! Skulle dog lige skåle på, at Bente på vejen passerede de 1000km.

Videre mod Ry med nogen vind på Juelssø, dog ikke særligt slemt, og læsteder i åløbet kunne vi sagtens finde.

Frokost ved Ry Roklub - udenfor, der var fyldt indenfor - fint frokostbord med masser af purløg og noget at putte det på! Lidt køligt og ekstra tøj på, inden vi gik den modsatte vej. Målet var at lægge til nedenfor Himmelbjerget. Vinden var lige på anlægsstedet, og 5 både var der ikke plads til, så vi gik videre med lidt skift i sivene, FORBI Skyttehuset og lagde til ved 2 af de fælles broer lidt derfra. Fint pausested med masser af rørhatte og andre svampe!! i skovbunden.

Fin tur tilbage til Silkeborg med lidt småstop og vi var tilbage ved 17.30 tiden - 36km og lidt lune kinder! Madholdet gik starks i gang med maden  og saunaen belv tændt til en lille "kogetur" for de, der havde lyst til det.

Super middag med karry-mørbradgryde, ris og lækker salat. Nogle var trætte efter sidste nats stradadser og dagens roning, så vi fandt tidligt op på hemsen, køjerum eller andre sovepladser. Søndag var lovet regn, men vi slap og havde den fineste tur med helt stille i Brillerne, i de små bugeter og formiddagspause ved Slåensø.

Ved sidste pause var der lige lidt svanefodring med turkiks - de spiste af hånden! Og så en enkelt formiddagsøl inden vi returnerede til Silkeborg og frokosten

Tak til Fåborg og alle deltagerne for en dejlig tur.

Fristen var lidt kort, så der var intet opslag. Beklager, hvis nogen føler sig forbigået!

Bente L.C. - turudvalget